recomandarirecomandari
spitalul sf sava iasi

Recomandari

Specialistii Serviciului de Prevenire si Protectie IASISTING va indeamna

la respectarea unor reguli de actiune in caz de furtuna

19 Noiembrie 2017

Primul lucru pe care il puteti face pentru a preveni o tragedie este sa verificati prognoza meteo si, daca puteti evita, sa nu iesiti din imobil in acea zi sau in intervalul in care se anunta furtuna.

recomandari furtuna

recomandari furtuna


Retineti: intre 20 si 100 de persoane sunt afectate in fiecare an de furtuna si trasnet.
Alte cateva sute se prezinta la spital cu traumatisme variate cauzate de geamurile sparte, prabusiri de arbori, obiecte antrenate de rafalele de vant.
In cazul trasnetului efectul este adesea letal, iar putinii supravietuitori au frecvent sechele grave sau traume psihice.
Cele mai multe victime se adaposteau de ploaie sub pomi, adesea in rural, dar sunt si cazuri in care pacientii au fost trasniti in masina sau apartamente.Prețurile mici au costuri mari: stingatoarele defecte fac din nou victime!

6 aprilie 2017

Cu o săptămână în urmă, explozia unui stingător defect s-a soldat cu amputarea brațului unei persoane care se afla la locul de muncă. Din păcate, acest accident petrecut la Oradea nu este un caz singular, iar echipamentele care ar trebui să garanteze siguranța oamenilor și a bunurilor se transformă mai des decât ne dorim în adevărate bombe cu ceas.

stingatoare, iasisting Stingătoarele au un rol extrem de important în activitățile societăților, dar nu numai. Pentru a vă proteja bunurile, indiferent de natura și locația acestora, este imperios necesar să vă echipați cu stingătoare adecvate, în funcție de specificul activităților derulate și a dotărilor deținute. Însă, ca în orice domeniu de activitate, din păcate, există pe piață diverși operatori economici care oferă produse de calitate îndoielnică, la prețuri derizorii. Aceste practici ilegale și condamnabile în orice situație devin, în cazul stingătoarelor, gesturi care pun permanent în pericol vieți omenești. Iar uneori aceste pericole devin reale și lasă în urmă pagube materiale (în cele mai fericite cazuri), persoane mutilate sau chiar decedate. Astfel, un preț mai mic decât cel oficial achitat pentru un stingător poate avea, în timp, costuri mult prea mari.

Însă situații precum cea prezentată anterior pot avea mai multe cauze, toate datorate inconștienței și iresponsabilității determinate de promisiunea unui mic câștig imediat în detrimentul siguranței pe termen mediu și lung. Pe lângă achiziționarea de stingătoare neavizate, se mai practică adesea prelungirea termenului de verificare a acestora cât de mult posibil - până la încasarea unei amenzi, producerea unui incendiu, petrecerea unui accident șamd.

Pentru a vă asigura că vă aflați permanent în siguranță, trebuie respectate trei reguli principale în cazul stingătoarelor :

În oricare dintre aceste etape veți găsi opțiuni mai ieftine de a ”rezolva” provizoriu ”problema”, care se traduce adesea prin evitarea unei amenzi. Însă apelând la astfel de soluții nu veți reuși decât să creșteți nivelul de risc la care vă supuneți atât pe dumneavoastră, cât și pe cei din jur. Iar consecințele pot fi extrem de grave și adesea ireparabile.

Grupul de firme Iașisting, operator cu 18 ani de experiență în acest domeniu, dispune de cea mai variată gamă de stingătoare de pe piața din zona Moldovei. Cu o echipă profesionistă, bine pregătită, Iașisting vă stă la dispoziție cu soluții adecvate profilului afacerii dumneavoastră, certificate și autorizate corespunzător, în conformitate cu normele legale în vigoare. Depinde de dumneavoastră să puneți în balanță lucrurile și să decideți care sunt riscurile pe care sunteți dispuși să vi le asumați și ce preț merită să plătiți pentru acestea.

Amenzi în valoare de 1.523.300 de lei în doar 5 zile,

pentru nerespectarea normelor de protecția muncii!

28 martie 2017

În perioada 6 – 10 martie s-au efectuat 2650 de controale la 1164 de angajatori, urmate de amenzi în valoare totală de aproximativ 340.000 de Euro. Dincolo de cifrele impresionante pentru perioada scurtă de timp la care ne raportăm, cea mai importantă concluzie la care ajungem analizând aceste date este pe cât de simplă, pe atât de îngrijorătoare: angajatorii nu acordă importanța cuvenită aspectelor ce țin de Sănătatea şi Securitatea Muncii, iar angajații acceptă să lucreze în condiții ce le pun în pericol viețile sau nu își cunosc, la rândul lor, drepturile și obligațiile în acest domeniu.

accidente de muncaDin păcate, problema în cauză este luată în serios doar atunci când neglijența și iresponsabilitatea se transformă în accidente de muncă reale, cu repercusiuni grave sau soldate chiar cu pierderi de vieți omenești. Asistăm periodic la câte un astfel de caz dramatic, care ne (re)aduce în atenție, doar pentru o scurtă perioadă de timp, importanța respectării acestor prevederi legale. Doar în urma unor asemenea accidente se resimte o mobilizare la nivel de instituții, angajatori sau angajați, fiecare ferindu-se, de cele mai multe ori, de amenzile care îi amenință în primul rând, prea puțini gândindu-se cu adevărat la pericolele la care îi expun pe cei din jurul lor.

Deși nu conștientizăm, zi de zi, pericolele la locul de muncă trec pe lângă noi, indiferent de statut – angajator sau angajat - și adesea reușim să le evităm. Însă nimeni nu poate ști care va fi ziua în care veți fi chiar voi motivul îngrijorării celor din jur și exemplul negativ care îi va determina pe ceilalți, doar pentru o scurtă perioadă de timp, să conștientizeze cât de grave sunt consecințele nerespectării normelor legale cu privire la protecția muncii. În cel mai fericit caz, acest lucru poate însemna o amendă consistentă, iar pentru cele mai sumbre scenarii vă îndemnăm la un simplu exercițiu de imaginație nedorit, dar necesar.

Așadar, îndemnul nostru, în calitate de furnizori de servicii în domeniul Sănătății şi Securității Muncii, cu 18 ani de experiență, perioadă în care am asistat la multe astfel de ”exemple nefericite”, este pe cât de simplu, pe atât de important: nu vă jucați propria soartă la loterie! Indiferent dacă sunteți angajator sau angajat, în cazul unui accident de muncă, responsabilitatea se împarte, iar anumite consecințe nu mai pot fi niciodată îndreptate.

Echipa Grupului de firme Iașisting vă stă la dispoziție cu servicii integrate și o gamă variată de produse specifice domeniului Sănătății şi Securității în Muncă, necesare preîntâmpinării unor astfel de situații cu grave consecințe. Alegând să vă puneți în siguranță în acest domeniu, veți economisi cel puțin resursele financiare aferente unei amenzi însemnate și vă veți putea desfășura activitatea fără temeri și pericole la fiecare pas. Alegeți să puneți, în fiecare zi, SIGURANȚA PE PRIMUL LOC!

CEI DRAGI VĂ ASTEAPTĂ ACASĂ! - Respectati regulile de siguranta la locul de munca!

28 iulie 2016

siguranta la locul de munca

Siguranța la locul de munca este rezultatul acțiunilor tuturor celor implicați in procesele de lucru, de la fiecare angajat în parte pana la angajator ca entitate complexa. Acest material este dedicat angajaților, carora ne adresam cu o serie de sfaturi generale, avand o larga aplicabilitate, indiferent de domeniul si tipul activitaților derulate in exercitarea sarcinilor de lucru:

A preveni este mai bine decat a trata! Propria siguranta este bunul cel mai de pret pe care il puteti oferi celor dragi, nu ii ignorati importanta. Pentru o gama diversificata de produse si servicii din domeniul SSM - SU, specialistii din cadrul Grupului de firme Iasisting va stau la dispozitie.

PROTEJAȚI-VĂ ANGAJAȚII! PROTEJAȚI-VĂ AFACEREA!

21 iulie 2015

Canicula - sfaturi utile

Dacă angajații dumneavoastră își desfășoară activitatea în aer liber sau în spații închise și aglomerate, în aceste zile caniculare aveți obligația de a le asigura condițiile necesare pentru evitarea situațiilor neplăcute cauzate de temperaturile extreme.
Astfel, măsurile minime obligatorii care trebuie luate pentru prevenirea incidentelor de la locul de muncă datorate caniculei vor fi aplicate în mai multe etape.

1. Înaintea apariției căldurii extreme, angajatorul trebuie:
- să asigure efectuarea analizelor medicale pentru fiecare angajat, în funcție de specificul postului ocupat;
- să depisteze astfel angajații cu restricții de lucru în condiții de temperaturi extreme;
- să identifice soluții pentru acești angajați, pentru perioadele caniculare: modificarea temporară a programului de lucru, - modificarea temporară a sarcinilor de serviciu șamd.

2. Pe parcursul perioadelor caniculare, angajatorul trebuie să asigure la punctele de lucru cu risc:
- ventilația spațiilor de lucru;
- alternarea perioadelor în care se depune un efort static cu cele de efort dinamic;
- reducerea intensității și ritmului activităților fizice;
- 2 – 4 litri de apă minerală pentru fiecare angajat;
- dușuri;
- condițiile de acordare a primului ajutor în cazul incidentelor datorate temperaturilor extreme;
- transportul de urgență la cea mai apropiată unitate medicală în astfel de cazuri;

ATENȚIE! Dacă nu aveți posibilitatea de le asigura salariaților dumneavoastră aceste condiții minimale de lucru în siguranță, iar temperatura înregistrată atinge 37 de grade pe parcursul a două zile consecutive, normele legislative în vigoare recomandă reducerea duratei de lucru, eșalonarea sau întreruperea colectivă a activității.
În aceste situații, veți stabili împreună cu reprezentanții angajaților modalitatea de recuperare a timpului de lucru.

Protejati-va copiii!

Dragi parinti si cadre didactice. A venit timpul sa incepem scoala, gradinita sau cresa. Odata cu inceperea anului scolar apar si probleme, incidente pe care e bine sa le prevenim prin sfaturile si instruirea oferite copilului acasa sau in institutiile mentionate. Astfel aducem in discutie cateva sfaturi utile:

protejati-va copiii

In concluzie, desi multe jucarii si obiecte par inofensive si nu sunt decat un mod de distractie pentru copii, totusi ar fi bine sa fim atenti in momentul achizitionarii unei jucarii, pentru a evita orice tragedie.

- Avertizati copiii asupra violentei si repercursiunilor acesteia.
. - O atentie sporita acordati celor din clasele primare, deoarece acestia isi formeaza acum aceste obiceiuri.
- Vorbiti cu cei mici despre muscatul ca forma de aparare, explicati-le ca aceasta nu este o forma de a isi recapata jucariile sau de a obtine ceva. In multe crese si gradinite au avut loc incidente datorate muscaturilor.
- Efectuarea instructajului in caz de situatii de urgenta in toate unitatile (verificarea existentei planurilor de evacuare si a afisarii instructiunilor sau modului de actiune in cazul unor situatii de urgenta).
- Respectarea normele de igiena.In perioada campaniei de recoltare a cerealelor

Pentru o campanie de recoltare bogata, nu uitati de mijloacele de prima interventie
Masuri de prevenire a incendiilor specifice campaniei de recoltare a cerealelor

campanie de recoltare

Atentie! In perioada coacerii si pana la terminarea recoltarii:


Proprietari de terenuri si administratori de asociatii agricole.\In atentia primarilor!Atentie! Neglijenta se plateste.
Conform prevederilor H.G.R. nr. 537/2006. "arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deseurilor si a altor materiale combustibile, fara luarea masurilor pentru impiedicarea propagarii focului la vecinatati se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 la 2.500 lei".INUNDATII

inundatii

O inuntatie este imersiunea mai mult sau mai putin rapida a unei suprafete sub diferite nivele de apa. Este produsa de ploi puternice.
Iasisting va prezinta cateva reguli care vin in ajutorul dumneavoastra daca va aflati in cazul acestor situatii de urgenta:

INAINTE DE INUNDATII:


PE TIMP DE INUNDATIE: Daca sunteti in interior:

Daca sunteti intr-o masina


DUPA INUNDATIESTOP ilegalitatilor din Domeniul Muncii!

stop ilegalitatilor

In scopul prevenirii si contracararii ilegalitatilor din domeniul muncii, va sugeram vizite de control intern in domeniul relatiilor de munca si in domeniul securitatii si sanatatii in munca.
Fiti cu un pas inainte, controlati-va dumneavoastra inainte sa va controleze INSPECTIA MUNCII.
Printre cele mai frecvente incalcari ale legislatiei muncii, a normelor de securitate si sanatate in munca enumeram:

Incalcarile mentionate constituie elemente ale utilizarii nelegale ale muncii si prejudiciaza esential salariatii in cadrul raporturilor de munca. Pentru admiterea multipla a incalcarilor legislatiei muncii si a normelor de securitate si sanatate in munca, inspectorii de munca intocmesc si inainteaza spre examinare in instanta de judecata procese-verbale cu privire la contraventie.

Nerespectarea prevederilor legislatiei muncii si a actelor normative din domeniul securitatii si sanatatii in munca de catre persoanele cu functii de raspundere a angajatorilor sau de catre angajatii implicati la efectuarea lucrarilor a condus la producerea accidentelor si accidentarea persoanelor implicate in procesul de munca.

Va sfatuim pe final sa fiti precauti si mereu cu un pas inainte. Profesionistii sunt la noi. Va garantam siguranta afacerii dumneavoastra!